OVER CHICHÉN-ITZÁ

Een kaart van de archeologische stad (luchtfoto)

Chichén-Itzá is één van de mooiste en interessantste Maya-steden die ooit zijn ontdekt. De bloeitijd van de stad lag in de postklassieke periode, tussen 1000 en 1200 AD. In het zogenaamde Tolteekse gedeelte van de stad kunt u El Castillo bewonderen, de grote piramide waar de beroemde god de Gevederde Slang zich nog steeds laat zien als dag en nacht even lang zijn. Verder kunt u het grootste balveld van Mesoamerika zien, de belangrijkste offerbron die de Maya's gebruikt hebben, El Cenote Sagrado, en de indrukwekkende Groep van de Duizend Zuilen. In het Maya gedeelte van de stad kunt u gebouwen zien als Het Graf van de Hoge Priester, de beroemde sterrenwacht El Caracol, en het Nonnenklooster en de Kerk.

Ik zal u uitgebreid informeren over de Tolteken, de Maya's, Chichén-Itzá en andere opgravingen. U zult ook meer vernemen over wapendragers, atlantisfiguren, hemeldragers, greca decoraties, Puuc en Chenes stijlen en vele andere zaken...

De tour die ik u aanbied duurt 2 uur. U heeft deze tijd nodig om de belangrijkste bouwwerken te kunnen zien. De heilige stad die wij zullen bezoeken is nogal groot, zo'n 5 km2. De hele stad was zo'n 25 km2.

De prijs van de tour is 1200 pesos (of 70 US dollars of 60 euros).